ViSKlogga

Vänstern i Svenska kyrkan i kyrkovalet

Vänstern i Svenska kyrkan - ViSK är en partipolitiskt obunden, kyrklig nomineringsgrupp som ställer upp i val till kyrkofullmäktige, stiftsfullmäktige och kyrkomötet inom Svenska kyrkan.

Här lägger vi upp mer information inför varje kyrkoval. 


Kyrkovalsrörelsen 2021 är redan igång!
I september 2021 går vi till valurnorna för att rösta på ViSK! Vi hade en lyckosam valrörelse 2017 och vårt mål är nu att överträffa valresultatet med råge. För att kunna göra det krävs strategier. Just nu arbetar styrelsen och stiftsgrupperna parallellt med rekryteringsplanen.

Här kommer några tips:

  • Hur ser ert stift ut? Var finns det luckor? Gör en kartläggning och bjud in er digitalt till olika föreningar för att presentera ViSK. Vårt program finns att rekvirera hos Mats Högelius som gärna skickar ut foldrar till er.
  • Får du en idé? Ta tag i den och hör av dig. Pga rådande pandemi, så kan vi inte besöka er, men vi använder oss gärna av Zoom, videosamtal eller något annat tekniskt hjälpmedel. Valrörelsen tar inte paus!
  • Använd gärna sociala medier. Våra stiftsgrupper och församlings-/ pastoratsgrupper har ofta egna facebooksidor som du kan dela för att få en större spridning. 
  • Ha roligt!

Du som vill kandidera till kyrkovalet 2021, men inte riktigt vet vad det handlar om - börja med att läsa på sidan www.svenskakyrkan.se/kyrkoval

Ställ gärna frågor till din stiftsföreträdare eller till styrelsen. Vår epost är visknationellt@gmail.com

Vi behöver många engagerade vänstermänniskor som är beredda att hjälpa till, både som lobbyister, valarbetare och kandidater till de olika listorna.