ViSKlogga

Intervju i Kyrkans Tidning: Visk vill stoppa Natoanslutning

Kyrkans Tidning ringde upp ordförande Ellen Skånberg för en kort intervju.

Vill att kyrkan tar ställning
Nomineringsgruppen Vänstern i Svenska kyrkan (Visk) har tidigare motionerat i kyrkomötet för att Svenska kyrkan ska ta ställning mot Nato, en fråga som man även lyfte i förra årets kyrkovalskampanj.
 –  Visk tycker inte att Sverige ska ingå i en kärnvapenallians, utan det är viktigt att arbeta för fred och rättvisa. Om Sverige går med så ändras vår värdegrund. I stället för att arbeta för en utveckling som gynnar alla, så skulle Nato styra oss, säger Ellen Skånberg, som är ordförande i Visk.

Men är detta en fråga för Svenska kyrkan?
 – Ja, Svenska kyrkan är ju en stark röst i samhället, det är Sveriges största medlemsorganisation, och man har ett stort fredsarbete, ekumeniskt och internationellt. Är man en del av samhället så har man rätt att göra sin röst hörd, och Svenska kyrkan har mycket att bidra med i frågan.

Hela intervjun finns här (bakom betalvägg).

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter